WarRoom

Valentijnsdag wrap up, Santorum blijft stijgen, Obama in swing states, bad karma voor Hoekstra

15-02-2012 10:00

Het was gisteren Valentijn en dat is niet ongemerkt voorbij gegaan. President Obama had aan het begin van een speech een ‘public service’ aankondiging  voor alle mannen van Amerika: “Today is Valentine’s day. Do not forget, I speak from experience here. It is important that you remember this.  And go big, that’s my advice.” Gelukkig is er Twitter om de banden warm te houden, ware het niet dat het account van @MichelleObama onderhouden wordt door een campagne team… Wie er in elk geval ‘big’ ging op Valentijnsdag waren de Republikeinen met een hele geinige Valentijn e-card actie. En ook Newt Gingrich leek grootse plannen te hebben. Ondertussen stijgt Rick Santorum rustig door in de peilingen, terwijl er op dat gebied ook goed nieuws is voor president Obama.

Santorum blijft stijgen, Romney zet achtervolging in
Rick Santorum is hard bezig de nieuwe front-runner te worden. In Michigan loopt hij voor op Mitt Romney en in nationale peilingen houdt hij hem aardig bij, of gaat hij er over heen. En ook afgezet tegen Obama doet hij het nu soms beter dan Romney. Santorum prijst zichzelf aan als de ‘full spectrum conservative’, een sterk contrast met de gematigde Mitt Romney die zich op de CPAC conferentie nog wanhopig probeerde te verkopen als severely conservative’, iets wat vooral tot hilariteit bij de media leide. Restore Our Future, de Super PAC die Romney steunt, gooit nu alles in de strijd om Santorum te stoppen door te wijzen op zijn niet zo conservatieve economische keuzes als Senaatslid in het verleden. Santorum richt zich in zijn spotjes op President Obama.

Obama goed bezig in de swing states
President Obama is momenteel bezig met een reis door drie swing states, en Wisconsin lijkt daarbij een belangrijke rol te spelen. In 2008 won hij die staat met een landslide, maar sinds 2010 is Wisconsin rood gekeurd met een Republikeinse gouverneur en Republikeinse meerderheden in het staatsparlement. De peilingen geven Obama daar nu een onverwachte voorsprong op Mitt Romney. Obama kan zich niet alleen verheugen in verbeterde peilingen op nationaal niveau, maar ook in meerdere swing states.

Pete Hoekstra loopt achter in Michigan
Senaats kandidaat Pete Hoekstra kreeg nogal wat kritiek over zich heen voor zijn racistische spotje tegen de zittende Senator voor Michigan, Debbie Stabenow. Zijn website DebbieSpendItNow.com met stereotypische Chinese illustraties, een verwijzing naar hoe Senator Stabenow China zou faciliteren, is inmiddels verwijderd en doorgelinkt naar PeteSpendItNot.com. Wellicht is het karma, Hoekstra doet het niet goed in de peilingen voor de Michigan senaatsrace

Kort Nieuws:

  • Er heerst onder Republikeinen duidelijk een ‘enthusiasm gap’. Er zijn niet veel kiezers die nu echt warm lopen voor de GOP kandidaten en nu heeft ook een nationale leider van de Tea Party aangegeven ontevreden te zijn over de keuze op rechts.
  • Op de CPAC conferentie werd het publiek al verrast door haar deelname in de speech van Newt Gingrich, het is nu de bedoeling dat Callista Gingrich (de derde vrouw van) een prominentere rol krijgt in de campagne.
  • In Utah zijn mormoonse leiders bezorgd over het gebrek aan enthousiasme over de verkiezingen. In een brief worden mormoonse gelovigen aangemoedigd om volgende maand toch vooral deel te nemen in de caucussen en hun stem uit te brengen. Hoewel de mormoon Mitt Romney nog steeds goede kans heeft om president te worden, is de boodschap ook dat je als mormoon best op een Democraat mag stemmen.

 

In de WarRooms News Of The Day krijg je van maandag tot zaterdag een selectie van het laatste US elections 2012 nieuws.