WarRoom

Obama presenteert begroting, Santorum zet zinnen op Michigan, Washington legaliseert homohuwelijk

14-02-2012 09:00

Op deze Valentijnsdag hangt er in Washington alles behalve liefde in de lucht. Deze dag staat namelijk in het teken van de strijd om de begroting die Obama gisteren presenteerde. Maar ondanks de strijdbare woorden staat al bij voorbaat vast dat deze begroting nooit wordt aangenomen door het Congres. De enige reden dat de president deze begroting presenteert is zodat de Republikeinen hem kunnen verwerpen. In een verkiezingsjaar wordt dat gezien als een slimme politieke zet van Obama.

Obama presenteert begroting met belastingverhoging voor de rijken
President Obama stuurde gisteren zijn begroting van $3.8 biljoen naar het Congres. Obama bezuinigt niet op overheidsprogramma’s om de economische groei niet af te remmen. Verder wil hij de belastingen voor rijke Amerikanen verhogen. Desalniettemin blijft het begrotingstekort formidabel met zo’n slordige $900 miljard. Een begroting wordt al snel bijzonder complex en we zullen je hier de details besparen. Wil je ze toch weten, Politico heeft zoals altijd de meest complete duiding.

Obama verdedigt zijn begroting met een boodschap die past in zijn herverkiezingscampagne: “We can settle for a country where a few people do really, really well, and everybody else struggles to get by, or we can restore an economy where everybody gets a fair shot, everybody does their fair share, everybody plays by the same set of rules, from Washington to Wall Street to Main Street.”

De Republikeinen betwijfelen of Obama met deze begroting de diepe financiële problemen van het land oplost en beschuldigen hem ervan campagne te voeren in plaats van te besturen. “Instead of taking the opportunity to provide real leadership and address the serious fiscal challenges facing our country, the president offered a partisan, election-year budget that ratchets up spending while ignoring the biggest drivers of our debt and calls for massive tax increases on hardworking families and small businesses,” zo zei Eric Cantor, leider van de Republikeinen in het Huis van Afgevaardigden.

Santorum zet zijn zinnen op Michigan
Nu hij in recente peilingen in Michigan Romney voorbij is gestreefd, hoopt hij op een overwinning daar op 28 februari. Hoewel hij nog niet alles op alles heeft gezet in de staat – dat zou de verwachtingen teveel verhogen – ziet zijn campagne het als de volgende cruciale stap om Romney te verslaan. Daarom gaan ze er vanaf vandaag tv-spotjes uitzenden. Michigan is een staat waar Romney 4 jaar geleden won, waar zijn vader George Romney ooit gouverneur was en waar hij wordt verwacht te winnen.

Kort Nieuws:

  • Sinds gisteren is Washington de zevende staat die het homohuwelijk legaliseerde.
  • Raadsheer Stephen Breyer van de Hoge Raad werd overvallen terwijl hij op vakantie was. Hij was geen specifiek doelwit maar slechts het slachtoffer van een willekeurige overval.
  • Het conservatieve blad de National Review pleit ervoor dat Newt Gingrich de race verlaat zodat alle conservatieven zich kunnen scharen achter Santorum. Nieuwe peilingen laten zien dat Santorum 50% van de stemmen krijgt wanneer Gingrich niet meedoet.
  • De Obama-campagne heeft drie nieuwe websites gelanceerd gisteren onder de noemer: ‘Truth Team’. Het doel is om aanhangers argumenten aan te reiken om Obama te verdedigen, zijn prestaties als president op te kunnen noemen en de Republikeinen te kunnen aanvallen.

In de WarRooms News Of The Day krijg je van maandag tot zaterdag een selectie van het laatste US elections 2012 nieuws.