TPOok!

 
WarRoom

Black History Month

In de WarRoom staan we graag even stil bij het feit dat de maand februari in Amerika omgedoopt is tot Black History Month. Vooral omdat het vandaag ook precies twee jaar geleden is dat Stephen Colbert deze werkelijk briljante sketch uitzond, met een speciale rol voor Heineken, Dutch cuisine en de Nederlandse cultuur (lees: VOC mentaliteit).

The Colbert Report Mon – Thurs 11:30pm / 10:30c
Celebrate Black History Month With Heineken
www.colbertnation.com
Colbert Report Full Episodes Political Humor & Satire Blog Video Archive

Black History Month is ooit in het leven geroepen om stil te staan bij belangrijke personen en gebeurtenissen in de geschiedenis van Afro-Amerikanen. Elk jaar weer levert dat weer dezelfde discussie op. Racisme, of vermeend racisme, is nog steeds een heet hangijzer, ook deze verkiezingen. Zo noemt Newt Gingrich president Obama steevast de ‘Foodstamp President’, wat volgens sommigen een racistische ondertoon bevat die kiezers in het conservatieve zuiden moet aanspreken. Eerder was First Lady Michelle Obama ook al not amused over hoe ze in het boek van Jodi Kantor The Obamas’ afgeschilderd zou worden als angry black woman’. Het wordt allemaal niet zo bedoeld, maar wel zo gevoeld. Verder in de categorie vermeend racisme 2012: het Super Bowl spotje van Senaatskandidaat Pete Hoekstra in Michigan. Wie weet is Chinees wel het nieuwe zwart…

   
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.