WarRoom

Meer vrouwen bij Secret Service? Portman favoriet bij RNC top, Huntsman basht GOP

23-04-2012 10:15

De race is voorbij, maar morgen zijn er nog Republikeinse voorverkiezingen in de staten New York, Pennsylvania, Conneticut, Delaware en Rhode Island. Ondertussen maken campaign watchers zich meer druk om de Veepstakes, en beheerst de Secret Service nog steeds het nieuws. Volgens The Fix had Obama’s veiligheidsdienst uiteraard the worst week in Washington.

Meer vrouwen bij Secret Service?
Twee (vrouwelijke) leden van het Amerikaans congres hebben de zaak bepleit dat er meer vrouwen bij de Secret Service moeten komen. “I can’t help but wonder if there’d been more women as part of that detail, if this ever would have happened,” aldus de Republikeinse Senator Susan Collins uit Maine op ABC’s This Week. Collins is de nummer twee van de Senate Homeland Security Committee en noemde ook nog speciaal Paula Reid, een Afro-Amerikaanse vrouw die al 21 jaar bij de Secret Service werkt en efficiënt ingreep toen het prostitutieschandaal waarbij 12 agenten in Colombia betrokken waren, naar boven kwam. Collins werd bijgevallen door de Democratische Afgevaardigde uit New York Carolyn Maloney: “I can’t help but keep asking this question, where are the women? We probably need to diversify the Secret Service and have more minorities and more women.” Vrouwen zouden 11 procent uitmaken van de elitaire veiligheidsdienst.

Veepstakes: Portman favoriet bij RNC top
Volgens een informele peiling van BuzzFeed bij een bijeenkomst van Republican National Committee leden in Arizona, is Rob Portman favoriet als vicepresidentskandidaat. Bij het grote publiek is Portman niet heel bekend, maar hij is een senator van een de belangrijke swing state Ohio, heeft een betrouwbare reputatie, staat bekend als gerespecteerd conservatief, en heeft ruime ervaring op het nationale podium. Een veilige keuze dus.  Bij de Republikeinse basis zijn kandidaten als Florida senator Marco Rubio en New Jersey gouverneur Chris Christie populair. Een uitgebreid veepstakes overzicht vind je hier. Overigens wijzen genoemde mannen in al hun bescheidenheid allemaal naar elkaar en/of naar Jeb Bush als beste keus voor Mitt Romneys running mate.

Huntsman basht GOP
De Republikeinse ex-presidentskandidaat Jon Huntsman heeft fel uitgehaald naar zijn eigen partij. Hij vergeleek de GOP met communistisch China, omdat ze hem de toegang ontzegden tot een Republikeinse fundraiser, alleen omdat hij had opgeroepen tot een derde partij in de presidentsrace. “This is what they do in China on party matters if you talk off script.” Ook was hij niet onder de indruk van het Republikeinse speelveld: “Is this the best we could do?”  En volgens Huntsman zou zelfs Ronald Reagan het niet overleefd hebben in het huidige politieke klimaat op rechts, een grapje wat hij  wellicht geleend heeft van president Obama. Eerder beklaagde Huntsman zich al over zijn partij in een toespraak op Harvard.

Kort Nieuws

  • Joe Lieberman, de Independent voorzitter van de  Senate Homeland Security and Governmental Affairs Committee wil het onderzoek naar het Secret Service prostitutieschandaal uitbreiden naar de gehele Witte Huis staf.
  • De Dog Wars zijn nog steeds in volle gang. De Democratische actiegroep Dogs Against Romney heeft een nieuw spotje.
  • Marco Rubio wil niet meer over de veepstakes praten en vindt dat Republikeinen het team van Mitt Romney rustig hun zoektocht moeten laten uitvoeren. Dat betekent dus dat hij niet meer zal zeggen dat hij het niet wordt…
  • Priorities USA, een Democratische Super PAC voor president Obama, heeft Bill Clinton om hulp gevraagd.
  • John Edwards, de Democratische (vice)presidentskandidaat uit 2004 staat vandaag terecht in een federale rechtbank in North Carolina. Hij wordt verdacht van het gebruiken van campagnegelden om zijn affaire met een campagnemedewerker en het kind dat hij bij haar verwekte te verbergen.

In de WarRooms News Of The Day krijg je van maandag tot zaterdag een selectie van het laatste US elections 2012 nieuws.