WarRoom

Democraat twijfelt over steun Obama, Obama heeft 10 keer zo veel geld als Romney, goed nieuws voor Gingrich (!)

21-04-2012 09:00

Het is zaterdag en daarmee wordt een moeilijke week voor Obama afgesloten. Ook vandaag is niet al het nieuws goed voor Obama. Maar ondanks dat een prominente Democratische senator afstand van hem neemt, heeft hij wel tien keer zoveel geld als Romney, zo blijkt nu.

Democratische senator weet nog niet of hij op Obama stemt
President Obama is niet overal populair; in het conservatieve West Virginia bijvoorbeeld niet. De Democratische kandidaat daar voor de Senaat, Joe Manchin, neemt dan ook behoorlijk wat afstand van de president. Manchin zegt alle opties – dus ook Mitt Romney – te bekijken en voegde toe dat de laatste drie jaar erg moeilijk waren voor zijn staat. Zijn beslissing laat hij afhangen van hoe zijn kiezers naar de presidentsverkiezingen kijken. Dit is redelijk uniek, alle andere Democraten die meedoen aan verkiezingen steunen met meer of minder enthousiasme Obama. Maar West Virginia kan alleen maar door een Democraat gewonnen worden als hij voldoende afstand neemt van de progressieve elementen van de partij. In 2010 kreeg Manchin landelijke bekendheid door een spotje te lanceren dat leek van een Republikein te komen.

President Obama heeft 10 keer zoveel geld als Romney
Eind maart had President Obama tien keer zoveel geld op de bank als Mitt Romney, volgens financiële verslagen die vrijdag zijn gepubliceerd. Obama heeft $104 miljoen tot zijn beschikking, Romney $10,1 miljoen. In maart haalde Romney $12,6 miljoen op en Obama $ 35 miljoen. Het is een groot verschil maar niet zo zorgelijk voor Romney als je geneigd zou zijn te denken. Nu de voorverkiezingen zijn afgelopen, heeft hij toegang tot veel meer geld. Naar verwachting zal hij in april dan ook veel geld inzamelen.

Democraat bespreekt polygamie-verleden familie Romney
De Democratische gouverneur van Montana, Brian Schweitzer, besprak vrijdag een onderwerp wat tot nu toe in de campagne taboe is geweest: het polygamie-verleden van de familie van Romney. Romneys grootvader was een polygame mormoon. Op een vraag van journalisten over Romney, gaf Schweitzer aan dat Romney het moeilijk heeft met Latino’s maar dat dit opmerkelijk is. Schweitzer: “Kinda ironic given that his family came from a polygamy commune in Mexico, but then he’d have to talk about his family coming from a polygamy commune in Mexico. Women are not great fans of polygamy.” De opmerking is wellicht onschuldig bedoeld, toch wordt hij al snel uit zijn verband gerukt in het maatschappelijk debat. Schweitzer werd daarom prompt veroordeeld door de campagne van Obama, die eerder aangaf Romney niet te willen aanvallen op zijn geloof.

Kort Nieuws

  • Ten minste nog drie medewerkers van de Secret Service worden ontslagen voor hun betrokkenheid bij het prostitutieschandaal. Het totaal aantal ontslagen staat nu op zes. Er zullen waarschijnlijk meer volgen.
  • Tijdens een lunch van de Republikeinse partij bedankte Romney zijn voormalige rivalen in de strijd om de nominatie voor het presidentschap. Hij noemde Herman Cain, Michele Bachmann, Rick Perry, Ron Paul en Newt Gingrich bij naam.
  • Jeb Bush zou overwegen om Romneys vicepresidenskandidaat te zijn. Als hij wordt gevraagd natuurlijk. Hij voegde toe dat hij Marco Rubio de beste optie is.
  • Zelfdzaam goed nieuws voor Newt Gingrich: de voorzitter van een lokale afdeling van de Republikeinen in Delaware, waar dinsdag voorverkiezingen zijn, steunt hem nu in plaats van Romney. De reden: Gingrich was de enige die met hem wilde praten.

In de WarRooms News Of The Day krijg je van maandag tot zaterdag een selectie van het laatste US elections 2012 nieuws.