WarRoom

Rick Santorum for President!

21-02-2012 14:00

Rick Santorum is aartsconservatief en streng katholiek. Dit maakt hem de meeste conservatief georiënteerde kandidaat van alle kandidaten tijdens de Republikeinse voorverkiezingen in de Verenigde Staten. In die hoedanigheid gruwt hij van abortus, homo’s, anticonceptie en deze week vooral van euthanasie. En dus gruwt hij van Nederland, want in Nederland hebben we er een volkssport van gemaakt gedwongen euthanasie te plegen op weerloze burgers zoals bejaarden. Los van het feit dat dit gewoon niet waar is, zullen dit soort extreme standpunten zijn tegenstanders alleen maar munitie geven om hem zwart te maken.

Gelukkig voor Santorum zet zijn onverwachte opmars in de Amerikaanse voorverkiezingen nog onverstoord door. Dit is ook een geluk voor ons, want afgezien van zijn vaak extreme standpunten over bovengenoemde thema’s, heeft Santorum een enorme dossier kennis omtrent het gevaar van Iran. Zoals elke westerling weet, is een kernwapen in handen van het Iraanse regime een enorme en concrete bedreiging voor de wereldvrede. Op dit punt steun ik hem dan ook hartgrondig.

Schurkenstaat
Het is geen geheim dat de schurkenstaat Iran een atoombom in handen wil hebben. Terwijl Europa en Obama met allerlei sancties dreigen en die ook implementeren, gaat Iran vrolijk door met het ontwikkelen van een kernwapen. Zo wil Iran nu in de stad Qom een ondergrondse nucleaire fabriek stevig uitbreiden, aldus een Britse diplomaat. Die uitspraak komt een week voordat de inspecteurs van het Internationaal Atoom Energie Agentschap (IAEA) de hoofdstad Teheran aan zullen doen. Dit zal hopelijk tot wederom een vernietigend rapport van de IAEA leiden.

Iran moet lam gelegd worden en de huidige aanpak maakt vooralsnog geen indruk op het regime. Integendeel, het stelt zich agressief op door met twee marineschepen de Middellandse Zee in te varen via het Suezkanaal. Dat is pas voor de tweede keer gebeurd sinds de revolutie in 1979. Daarnaast heeft Iran ondanks 35 jaar sancties nucleaire technologie ontwikkeld waarmee ze hun bevriende staten ver achter zich laten. En ze hebben onder deze internationale sancties het militaire arsenaal weten te vergroten en een raket de ruimte in gestuurd. Volgende stap: een atoomwapen.

Einde der tijden
De dreiging die uitgaat van een kernwapen in Iraanse handen is enorm. We weten al dat Iran Israël graag van de kaart zou willen vegen. Daarnaast is er nog het feit dat Iran een theocratie is. Deze theocratie is gebaseerd op de sjiitische tak van de Islam. De sjiieten verwachten de terugkeer van de twaalfde Imam die Allah volgens hen heeft verborgen totdat het einde der tijden aanbreekt. Volgens de machthebbers kan de terugkomst van deze Imam worden versneld als mensen het uitbreken van het einde der tijden een handje helpen, en in dat geval zou het gebruik van een atoomwapen hier absoluut aan kunnen bijdragen.

Kortom, genoeg redenen om als westen Iran streng te moeten aanpakken. En hoe je het went of keert, het buitenlandbeleid van de Verenigde Staten heeft grote invloed op Europa. Het Amerikaanse beleid van vandaag is leidend voor hoe wij morgen denken in Europa. In tegenstelling tot de andere kandidaten is Rick Santorum bijzonder goed ingelezen in al deze feiten en heeft hij een heldere visie omtrent Iran. Zo zegt hij: “Als ik president word en Iran geen inspecties toelaat, dan bombardeer ik de nucleaire sites.” Dit in tegenstelling tot de huidige Amerikaanse president Barack Obama die hopeloos naïef is inzake Iran. Hij heeft tot nu toe alleen nog de eerder besproken, ineffectieve, sancties opgelegd. Omdat de wereldvrede zo essentieel is voor iedere burger op deze planeet, hebben we iemand als Rick Santorum hard nodig om ons tegen een reële aanval van Iran te beschermen. Mijn steun en zegen heeft hij dus: Santorum for President!

Ehsan Jami (Masshad, 1985) is politiek activist en studeert bestuurskunde aan de Universiteit van Tilburg