WarRoom

Congres neemt voorstel Obama aan, Gingrich krijgt $10 miljoen, win een date met Romney-zoon

18-02-2012 10:00

Tien dagen na zijn spectaculaire overwinningen in Minnesota, Missouri en Colorado is er nog geen teken dat de stijging van Rick Santorum in de peilingen tijdelijk is. Dat is wel waar Romney op hoopte. Inmiddels voert een prominente senator de druk verder op door te zeggen: “If Romney cannot win Michigan, we need a new candidate.

Kandidaten spelen in op nostalgie in Michigan
Michigan is zwaar getroffen door de economische crisis en de presidentskandidaten spelen daar op in door een sentiment van nostalgie op te roepen. Niet plannen om de economie weer op de rails te krijgen maar verhalen over de glorietijd van Michigan (en Amerika) domineren de campagne nu. Voor Romney betekent dat, dat hij uitgebreid vertelt over zijn vaders tijd als baas van de auto-industrie (zie dit spotje). Voor Santorum betekent het dat hij zijn afkomst uit een arbeidersfamilie benadrukt.

Congres neemt voorstel Obama voor lagere loonbelasting aan
Om te voorkomen dat 160 miljoen werkende Amerikanen niet langer konden profiteren van een belastingverlaging, heeft het Congres gisteren een voorstel aangenomen die deze belastingen laag houdt. Dit is een overwinning voor Obama. Hij had gepleit voor deze (populaire) verlaging terwijl de Republikeinen principieel tegen waren.

Newt Gingrich krijgt nog eens $10 miljoen
De miljonair Sheldon Adelson trekt opnieuw zijn portemonnee open voor Gingrich. Ditmaal geeft hij nog eens $10 miljoen aan de Super PAC die Gingrich steunt. Dat geld heeft Gingrich hard nodig om volwaardig te kunnen meedingen naar de overwinning op Super Tuesday. Terwijl Santorum en Romney nu veelvuldig op tv te zien zijn met spotjes, is Gingrich alleen te horen op de radio. Dat is een teken van krappe financiën. Het gevolg is dat zijn campagne minder relevant is en hij mogelijk wordt vergeten door kiezers. Ondertussen probeert Gingrich tv-stations te bewegen om niet het volgens hem misleidende tv-spotje van Romneys Super PAC uit te zenden waarin hij wordt beschuldigd van het steunen van de eenkindpolitiek in China.

Uitslag Maine wordt mogelijk herzien
Het hoofd van de Republikeinse partij in Maine zei vrijdag dat Romney nog steeds de winnaar is van de voorverkiezingen een week eerder. Bij de oorspronkelijke telling van de stemmen ging echter wel het een en ander fout. Zo belandde resultaten van enkele kiesdistricten in de spammap (!!) terecht waardoor ze niet zijn meegenomen bij de telling. Maar omdat de resultaten van de voorverkiezingen in een county waar ze werden uitgesteld wegens slecht weer tóch worden meegeteld, is er alsnog een kans dat de uitslag moet worden herzien.

Kort Nieuws:

  • Als je nu $5 doneert aan de campagne van Mitt Romney kun je een date winnen met een van zijn knappe zonen, Craig Romney. Bedenk wel dat Craig getrouwd is en al kinderen heeft. Daarnaast bestaat de date eruit dat je naast Craig zit bij een volgend verkiezingsdebat. Mocht je niet winnen, geen paniek. Er is nog altijd de Craig Romney Tumblr, gemaakt door een fan met veel foto’s van de soms half-naakte Romney-zoon.
  • Gisteren heeft Governeur Chris Christie van New Jersey zijn eerder aangekondigde veto daadwerkelijk uitgesproken waardoor het homohuwelijk in die staat niet wordt toegestaan.
  • In Ohio liep een belangrijke voorstander van Romney over naar Santorum terwijl Romney daar nu achter staat in de peilingen. De reden om over te lopen: de campagne van Romney is te negatief. Nog een voordeel van Santorum volgens de overgelopen politicus: “He’s human.” Auw.

In de WarRooms News Of The Day krijg je van maandag tot zaterdag een selectie van het laatste US elections 2012 nieuws.