WarRoom

Michigan spotjes: Cars ‘R’ us

17-02-2012 16:00

De Democraten maken handig gebruik van het goede nieuws dat General Motors presenteerde bij het bekendmaken van hun winstcijfers, en president Obama kan fijn meevaren op dat succes. Mooie uithaal naar Mitt Romney: “Don’t bet against America.” In 2008 schreeft Romney nog een opinie artikel in The New York Times getiteld ‘Let Detroit Go Bankrupt’, waarin hij betoogde dat een government bail out van Detroits grootste werkverschaffers General Motors, Ford en Chrysler rampzalig zou zijn voor de auto-industrie. Dat is dus niet bewaarheid. Romney blijft bij zijn woorden, getuige een recent opinie artikel in The Detroit News, maar ook in zijn Michigan spotje kan hij nu weinig anders doen dan benadrukken dat hij zijn wortels heeft in de staat waar zijn vader tevens gouverneur was. Levert in elk geval mooie sentimentele beelden op van een cruisende Romney met een strijdvaardige kreet: “This is personal.” 

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=9fUJ87p9Htw

Overigens staat het mooiste Detroit, Michigan spotje van 2012 nog altijd op naam van Chrysler en Clint Eastwoord: Halftime in America. Yeah.

Oorlog in de ether
Zowel de onafhankelijke pro-Romney Super PAC Restore Our Future als de pro-Santorum Super PAC Red, White & Blue hebben flink ingekocht voor de slag om Michigan. Nieuwe Super PAC spotjes voor Romney zullen volgende week de lucht in gaan, een nieuwe voor Rick Santorum is gisteravond gelanceerd. Het spotje getiteld ‘Bold plan’ is verrassend braaf. Waar een geestig spotje van Santorums eigen campagne nog negatief ging op ‘Rombo’, een verwijzing naar de fire power van kamp Romney, moet dit vooral een positief verhaal zijn over Santorum als familieman en enige kandidaat met een geloofwaardig conservatief profiel. Gaap. De auto industrie blijft buiten beschouwing, Santorum was net als Romney tegen het inzetten van belastinggeld om Detroit van de ondergang te redden.

http://www.youtube.com/watch?v=32ogFoTVsDA

Mitt Romney voelt de hete adem van Santorum in z’n nek, en zijn Super PAC Restore Our Future hakt er al een tijdje hard op in om hem te vloeren. Kiezers in Michigan en Arizona waar 28 februari gestemd wordt, en in Ohio, waar 6 maart met Super Tuesday gestemd wordt, krijgen te horen dat het op economisch gebied wel tegenvalt met die conservatieve credentials van ‘big spender’ Rick Santorum.

http://www.youtube.com/watch?v=o2ZjHJqqu9E