WarRoom

News Of The Day vrijdag 13 januari

13-01-2012 09:00

Gisteren berichtten we al in de WarRoom dat Mitt Romney zijn borst nat kan maken voor wat de super PAC van Newt Gingrich voor hem in petto heeft. South Carolina, de staat waar men 21 januari naar de stembus mag, wordt momenteel overspoeld met anti-Romney spotjes.

When Mitt Romney Came to Town: The Movie
Romney wordt afgeschilderd als een ‘corporate raider’, een bedrijfsplunderaar ‘nog meedogenlozer dan Wall Street’. Zijn investeringsmaatschappij Bain Capital was verantwoordelijk voor de ontslagen van duizenden mensen. Inmiddels is ook de half uur durende documentairefilm waar de spotjes op gebaseerd zijn gepubliceerd, getiteld King of Bain: When Mitt Romney Came To Town.  Let vooral op na de eerste acht minuten. Het beeld van het jongetje dat moet toezien hoe dankzij Romney een speelgoedwinkel keten failliet gaat, is hartverscheurend.

Kan Bain Capital Romney nog iets opleveren?
Mitt Romney is intussen bezig met de tegenaanval. Waar King of Bain de camera richt op mensen die hun baan verloren dankzij Bain Capital, is Team Romney nu bezig spotjes te maken met mensen die juist wel hun baan aan Romney te danken zouden hebben. Maar Ezra Klein betoogde eerder al in de Washington Post dat dit een discussie is die hij niet kan winnen.

Ron Paul zet  Rick Santorum in het rijtje Serial Hypocrites
De aanval op Romney’s werk bij investeringsmaatschappij Bain Capital  is niet het soort kritiek wat je verwacht van free market loving Republikeinen. Ron Paul doet er dan ook niet aan mee. In zijn laatste spotje richt hij zijn pijlen in South Carolina op Rick Santorum, maar Newt Gingrich krijgt ook nog meteen een veeg uit de pan in ‘Serial Hypocricy‘, deel 2. Anders dan bij de Super PACs neemt Paul wel verantwoordelijkheid voor de negatieve spotjes. He is Ron Paul and he approves this message.

Endorsement Jeb Bush voor Mitt Romney
Jeb Bush, broer van Dubya en voormalig gouverneur van Florida, zal voor de primary van de Sunshine State op 31 januari een endorsement voor Mitt Romney uitspreken. Hiermee treedt hij in de voetsporen van vader George H. W. Bush die vorige maand al zijn steun voor Romney officieus bekend maakte. Zoon Jeb Bush Jr.schaarde zich echter in augustus in het kamp van Jon Huntsman. George W. Bush en zijn vrouw Laura hebben nog geen endorsement uitgesproken, ze hadden eigenlijk wel gehoopt dat Jeb zelf nog in de race zou stappen. Een tijdje terug wekte hij wel die indruk.

Michelle Obama is op Twitter #FF
De First Lady maakte gisteren haar Twitter debuut. Het account @MichelleObama wordt niet onderhouden door White House staf, maar is speciaal voor de verkiezingen in het leven geroepen door de campagnestaf. Persoonlijke tweets zullen de toevoeging “-mo” krijgen.

Michelle is momenteel bezig zich te verdedigen tegen het beeld dat ze een angry black woman zou zijn, naar aanleiding van de publicatie van het boek The Obamas door Jodi Kantor. Het is voor Team Obama te hopen dat het de campagne niet al te zeer beïnvloedt.

Obama haalt 68 miljoen op in laatste kwartaal.
Ondertussen is Team Obama lekker aan het cashen. In het laatste kwartaal werd er 68 miljoen dollar opgehaald, wat het totaal van 2011 brengt op $222 miljoen, aardig wat meer dan het target van $200 miljoen. Campagnemanager Jim Messina heeft supporters een video gestuurd om het goede nieuws te bekend te maken, maar ook om te waarschuwen dat ze niet achter over kunnen leunen.

In de WarRoom’s News Of The Day krijg je van maandag tot zaterdag een kleine selectie van het laatste US elections 2012 nieuws.